KAMPÜS

Hobi Bahçesi

Günümüzün hızla değişen yaşam koşulları ve şehirleşme beraberinde insanların doğal ortamlara özlem duymasına neden olmaktadır. Bir nebze de olsa öğrencilerimize doğal hayatı sevdirebilmeyi, burada hoşça vakit geçirtebilmeyi amaçlamaktayız.

Öğrenciler haftanın belirli günlerinde Hobi Bahçesi ’ne gelerek meyve, sebze ve çiçek ekebilecek; ekolojik tarımı öğrenerek toprakla zaman geçirecekler. Hobi Bahçesi ile çocuklar yeni beceri ve yetenekler kazanırlarken aynı zamanda akıl, keşif, işbirliği, sorumluluk, doğaya sevgive saygıyı öğrenecek.

Hobi Bahçelerinde Neler Yapılabilir?

Bu harika doğal bahçelerde günün en keyifli süreçleri geçirilmektedir. Dolaysıyla hobi bahçelerinde şu gibi faaliyetler yapılmaktadır;

• İstenildiği oranda sebze ve meyve ekimi yapılabilmektedir.
  • Yetiştirilen sebze ve meyvelerden afiyetle tüketilebilmektedir.
  • Haftanın her günü rahatlıkla zaman geçirilebilmektedir.

Hobi bahçelerinin öğrencilerimize sağladığı faydalar ise şunlardır;

• Bireylerin sosyalleşmesine katkıda bulunmaktadır.
  • Bireylerin stress ve gerginliğinin tamamen yok olmasını sağlamaktadır.
  • Bireylerin tamamen doğal ortamda keyifli bir şekilde zaman geçirmesini sağlamaktadır.
  • Bireylerin doğa ile başbaşa kalmasını sağlamaktadır.