YERYÜZÜ'NDE EĞİTİM

ETKİN REHBERLİK

Her öğrencinin kendi özelliklerini tanıyan, kendisiyle barışık, olumlu ilişkiler kuran, sorunlarını ve sıkıntılarını fark eden ve sorunlarını çözmek için çaba harcayan, kendi ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak hayatını yönlendiren, sorumluluk alan, motivasyonu yüksek bireyler yetiştirmeye yardım eden erken müdahale ve özellikle sorunun oluşmamasına yönelik ÖNLEYİCİ, İYİLEŞTİRİCİ VE GELİŞTİRİCİ rehberlik anlayışını esas almaktayız. Bu esaslar doğrultusunda, öğrencilerimizi bireysel olarak değerlendirip, sorunlarını anlamaya, karakterlerine ve kişiliklerine özgün, etkin çözümler üretiyoruz.

Psikolojik Danışmanlık sistemimizde, koşulsuz saygı, gizlilik, süreklilik ilkelerine dayanmaktayız.

Rehberlik kadromuzla birlikte çocukların psikolojik durumlarının yanında akademik durum takibiyle bu süreçte her bir öğrenciye bireysel olarak yol göstermekteyiz. Öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun olarak özenle ders çalışma programı hazırlamaktayız. Akademik anlamda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, rehber öğretmenlerimiz tarafından belirlenir ve desteklenmesi gereken konularda öğrencilerimize bireysel/ grup etüt takviyesi yapmaktayız.

Öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine yönelik, ilgi, yetenek, başarı ve diğer psikolojik özelliklerini ölçen, test, envanter, anket gibi ölçme araçlarını rehberlik servisliğinde yürütmekteyiz.

ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ

• Psiko-sosyal Gelişim
  • Özgüveni ve olumlu benlik algısını geliştirme
  • Kişisel sorunlarını çözme becerilerini geliştirme
  • Sorumluluk duygusunu geliştirme
  • Kendini tanıma becerilerini geliştirme
  • Karşısındakini anlama becerilerini geliştirme
  • Kendini ifade edebilme becerilerini geliştirme
  • Akademik Gelişim
  • Eğitimsel ve akademik başarısını, kapasitesi ile doğru orantılı olarak en üst düzeyde geliştirme
  • Eğitimsel ve akademik başarısını engelleyici faktörlerle başa çıkma becerilerini geliştirme
  • Kariyer Gelişimi
  • Yetenek, ilgi ve yönelimleri ile ilgili farkındalık düzeyini geliştirme
  • Kariyerine yön verecek nitelikli bilgi birikimini geliştirme
  • Geleceği ve kariyeri ile ilgili karar verme gücünü geliştirme

REHBERLİK HİZMETLERİ

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimi olarak çalışmalarımızı;
  • Öğrenciye Yönelik Çalışmalar
  • Veliye Yönelik Çalışmalar
  • Öğretmenlere Yönelik Çalışmalar
şeklinde üç temel başlık altında yürütüyoruz.

ENVANTERLER

PDR serviliğimiz tarafından uygulanan bu envanterlerimizbireyi tanımaya ve problemleri belirlemeye yöneliktir. Başlıca uyguladığımız envanterler şöyledir;

Öğrenme Stilleri Ölçeği Sınav Kaygısı Ölçeği Otobiyografi
Problem Tarama Başarısızlık Nedenleri
Çalışma Davranışlarını Değerlendirme   Sosyometri Kimdir Bu?
Kaygı Ölçeği Kimdir Bu? Bilişsel Testler
Bek Depresyon Ölçeği Hollanda Meslek Tipolojisi

“Her çocuk bir dünyadır ve herkesin heybesinde değişim için bir anahtar mutlaka saklıdır.”