YERYÜZÜ'NDE EĞİTİM

Yeryüzü Koleji olarak görsel, işitsel ve sözel zekâsı gelişmiş, özgüveni yüksek; sosyal, kültürel ve manevi değerlerini benimsemiş, her ortamda kendini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirme gayesindeyiz. Kurumumuzda akademik eğitim, yaşamın dışına düşmeden, hayatın bir pratiği olarak verilir.

Akademik koordinatörlüğümüzün başkanlığında, öğretim yılı planlamaları, akademik takvim, yayın seçimi, hizmetiçi eğitimler öğretim yılı başında planlanır. Bu doğrultuda her bir kademe ve branşın zümre başkanları ve zümre kurulları iş birliği ile öğretim süreci yürütülür. Süreç içerisinde eğitim kadrosunun sürekli gelişimi amacıyla yıl içerisinde hizmetiçi eğitimler ile desteklenir.

Eğitim kadromuz MEB müfredatı esas alınarak yardımcı kaynaklar ile konuları aktarır, etkinlik temelli ve öğrenci merkezli olarak pekiştirilir. Soru bankası, yaprak test ve ödevlendirmeler ile de öğrenci performansı gelişimi takip edilir.

Okuma kültüründen, dil eğitimine sistemlerine, branş dersleri, beceri atölyelerimize kadar her zaman en verimli nasıl yapılabileceğinin hesapları yapılır. Öğretmen ve öğrencilerimizin, paydaşlarımızın ve eğitime gönül vermiş kim varsa kıymetli fikirleriyle yaşayan ve sürekli kendisini yenileyen dinamik bir yapı böylece okul kültürümüzle harmanlanır.

Ortaokul öğrencilerimiz özellikle İngilizce eğitimi konusunda uygulanan özel yöntemlerle henüz erken yaşlardan akranlarının bir adım önünde dünyayı anlamaya hazırdır.

Ortaöğretim programında verilen akademik lise eğitiminin yanında, öğrencilerimize kademelendirilmiş bir üniversite hazırlık programı ve onları sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda geliştirecek kulüpler, etkinlikler yer almaktadır.

Sınav grubu olarak adlandırdığımız 8,11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için saatleri artırılmış alan dersleri verilip birebir öğrenci takibi, haftalık soru-çözüm takibi ve değerlendirme sınavları yapılmaktadır. Öğrencilerin eksik olduğu tespit edilen konularla ilgili eksik tamamlama ve etüt çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan etütlerle öğrenci eksikleri giderilmekte ve bir sonraki konunun daha iyi anlaşılabilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim-öğretim uygulamalarının her aşamasında velilerimizle etkin bir işbirliği sağlanır. Sene başında düzenlenen ‘veli tanışma ve bilgilendirme toplantısı’ gerçekleştirilir. Sonrasında sene içerisinde veli aramalar, mesaj ile bilgilendirme ve birebir randevulu görüşmeler yapılır. Kurumumuzun kullandığı k12 sistemi ile velileri öğrencileri hakkında bilgilendirilir. Dönem ortasında birebir görüşmeli veli toplantıları yaparak sene bitmeden öğrencimizin durumunu ailesi ile değerlendirip, bireysel olarak yönlendireceğimiz ve destekleyeceğimiz kısımları belirlenir. .