Anadolu 1

Sınav Senesi Şansa Bırakılmaz!

Sınav gruplarımıza özel fırsatlarımızı kaçırmayın, sınav senenizi şansa bırakmayın!

Anadolu 2

Hayalindeki üniversite için Doğru Yerdesin

Üniversiteye giden yolda hem okul hem dershane 'ikisi bir arada' eğitim öğretim sistemimizle tüm öğrencilerimizin başarı yolculuğunda yanlarındayız!

Anadolu 3

spor aktivitelerimiz ile biz hep zindeyiz!

Okulumuzdaki voleybol, basketbol ve futbol aktivitelerimizle öğrencilerimizin sağlıklı gelişimini desteklerken aynı zamanda stresten uzak bir okul dönemi geçirmelerini sağlıyoruz! ⚽️🏀🏐

Anadolu 4

yks tercih döneminde de yanınızdayız!

Başarılı ve doğru bir kariyer yolculuğu için uzman ekibimizle yanınızdayız!

Anadolu 5

anlayarak öğreniyoruz!

Akılda kalıcı tekniklerimizle ezber yapmıyoruz, öğreniyoruz!

YERYÜZÜ'NDE EĞİTİM

Anadolu Lisesi

Yeryüzü Koleji Anadolu Lisesi

Özel Yeryüzü Anadolu Lisesi; bütünüyle öğrenci merkezli, yaşama dokunan eğitim ortamları ve programlarıyla, deneyimli kadrosuyla öğrencilerini sadece bir üst öğrenim kurumuna değil, aynı zamanda yaşama da hazırlar. Lise yıllarının başlangıcından itibaren öğrencilerimize kariyer hedeflerini belirlemeleri konusunda rehberlik edilir. Tüm öğrencilerimizin kendi doğalarıyla uyum içinde öğrenebileceklerine inançla onların doğasına saygı göstererek hedeflerini geliştirecekleri bir eğitim öğretim ortamı planlanmıştır.

Sınıflarımız en fazla 16 kişiliktir. Okulumuzda çocuklarımızın spor ve eğitsel etkinliklerini yapacakları eğitim ortamları da bu yaş çocuklarının özelliklerine hitap edecek şekilde özel olarak hazırlanmıştır. Okullarımızda özenle seçilmiş anlayışlı ve alanında yetkin, bu yaş öğrencilerinin öğrenme özelliklerini bilen öğretmenler tarafından çocuklarımıza yaşam boyu gerekli öğrenmeyi öğretmekteyiz.

Okul - aile - çocuk ilişkilerini yönetebilme, akademik ve sosyal etkinlikleri yapabilme ölçütleriyle seçtiğimiz iletişim becerileri yüksek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için ders dışında etkinlikleri planlarken, öğrencilerin sevdikleri şeylerden yola çıkarak öğrendiklerini pekiştirmeyi amaçlarlar.

Öğrencilerimizin kendi potansiyellerinin farkında olarak meslekleri tanıması ve ders seçimlerini bu doğrultuda yapması gerektiğini bilmekte ve bu doğrultuda rehberlik çalışmaları programlamaktadır. Sanat ve spor etkinliklerinin kişilik özellikleri, liderlik vasıfları ve iletişim becerileri üzerindeki olumlu etkilerinden hareketle her öğrencimizin sanat ve sporla iç içe olmasını sağlayacak bir program hedeflemektedir. Ana yabancı dil programı olarak İngilizce eğitimi verilir.

9’uncu ve 10’uncu sınıflarda “Temel Yeterlilik Konuları” sağlam dinamikler üzerine oturtularak hedefe yönelik bir çalışma izlenir.11’inci sınıf öğrencileri mevcut müfredatlarının yanı sıra TYT derslerini de alırlar. Etüt çalışmaları ve periyodik deneme sınavları ile desteklenen öğrenciler 12. sınıfa hazırbulunuşlukları tam olarak başlarlar.

Yükseköğretime hazırlık çalışmaları 11. sınıfta yoğunlaşmaya başlar. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz okul derslerinin yanında okulumuz eğitim danışmanları tarafından geliştirilmiş olan üniversite sınavlarına hazırlık programlarına katılırlar.

11. ve 12. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, İngilizce ve Din Kültürü derslerinin öğretim programları kapsamında 12. sınıf (Merkezi Sınavlara) hazırlık çalışmaları yürütülmektedir. Öğrencilerimiz hafta içi grup ve bireysel etüt sistemimiz ile desteklenir.

Üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında 9. Sınıftan başlayarak akademik programımız içerisine yerleştirdiğimiz dersler ve sınavlar(KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVLARI, TYT-AYT DENEMELERİ, TARAMA SINAVLARI) sayesinde her sınıf seviyesinde başarılı olmak en başta gelen amaçlarımızdandır. Ödev takip sistemimiz ile ödev bilgilerini düzenli olarak velilerimize aktarıyoruz.

Her sınavda, öğrencilerin hangi konularda yanlışları varsa analiz edilip ders öğretmenleri ile paylaşılır. Öğrencilerin mevcut öğrenme düzeyinde kazandığı ivmeyi ölçümleyen, onları bulundukları düzey konusunda bilgilendiren Etkin Rehberlik anlayışımız, genel değerlendirme sınavları (KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVLARI, TYT-AYT DENEMELERİ, TARAMA SINAVLARI) ile ilgili tüm süreçleri de yürüterek öğrencinin genel durumunu, eksik olduğu kazanımları ve sınav analizlerini raporlar.

PDR birimi tarafından tüm öğrencilerin dâhil edildiği Kariyer Planlama Programları (mezunlarla söyleşi, meslek tanıtım günü, yurt içi ve dışı eğitim programlarının tanıtılması vb.) düzenlenir. Öğrencilere, istedikleri üniversite ve bölümlerde yükseköğrenimlerini sürdürebilmeleri, mutlu birer üniversiteli olmaları için tercih rehberliği yapılır.