YERYÜZÜ'NDE EĞİTİM

Yabancı dil derslerinde okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerileri kazandırılmaktadır. Bu yolla öğrencilerin farklı ortamlarda yazılı ve sözlü olarak akıcı bir şekilde kendini doğru ifade edebilmeleri ve uluslararası sınavlarda başarılı olmaları hedeflenmektedir.

İngilizce derslerimiz,Meb müfredat planı, Main Course ve Skills dersleri olarak iki ana temada işlenmektedir. İki dersin de kendi kitabı bulunmaktadır. Aynı zamandaMilli Eğitim Bakanlığının ders kitaplarındaki konu sıralaması takip edilmektedir. Öğrencilerin hem dil bilgisi, hem de dört temel yetenek olan dinleme, konuşma, yazma ve okuma becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla, görsel açıdan zenginleştirilmiş materyaller kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz İngilizce’yi eğlenerek öğrenmektedirler.

İngilizce, günümüzde dünyada en çok konuşulan yabancı dildir. Eğitimimizdeki amacımız, öğrencilerimizin İngilizce’yiuluslar arası standartlarda uygun seviyede kullanmalarına yardımcı olmaktır.

8.sınıf öğrencilerimiz Liseye Geçiş Sınavı hazırlıkları doğrultusunda İngilizce eğitimlerini almaktadırlar.

Okulumuzda İngilizcenin daha verimli bir şekilde öğrenilmesini pekiştirmek, sevilmesini sağlamak ve öğrencilerin dil becerilerini geliştirerek anlama kapasitelerini arttırmak amacıyla açtığımız İngilizce SınıfındaDil öğretiminde farklı ve çeşitli metotların kullanımının, öğrencilerin dil öğreniminde ki başarılarının anahtarı olduğuna inanılır. Tiyatro, scrabble, tabu, bireysel sunumlar, performans görevleri ve projelerle, bilgi ve beceri yarışmalarının yanı sıra gerçekleştirilen çeşitli gezi ve aktiviteler yabancı dil öğretimini kalıcı hale getirir.