PROJELERİMİZ
Etwinning
Etwinning Projesi Nedir?
eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.
eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 980.000'den fazla öğretmen üye olarak yer almaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.
2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 43 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.
Okulumuzda etwinning projeleri yürütülmektedir.
Etwinning Projelerinde kullanılan Web2.0 Araçları Nelerdir?
1- Web 2.0 ,temel olarak kullanıcı tasarımı merkezli ,interaktif ve işbirlikçi araçlardır.Bunlar E Twinning projelerinde olması gereken en önemli özelliklerdendir. Kullanımları hem kolay ,hemde esnektir.Öğretmen öğrenci arasındaki mesafeyi azaltıp,işbirliğini arttırır.
2- Sık kullanılan Web 2.0 araçları şunlardır:
3- CANVA: Poster,logo,arşiv vb.hazırlamak için kullanılabilir.Hazırlanan çalışma sayfanın sağ tarafında bulunan paylaş butonu ile facebook ve twitter'de paylaşılabilir. Ya da URL kodu ile twinspace 'de açılan Pege'ye gömülebilir.
4- JİBJAB: Projelerde yeni yıl veya tebrik kartı niyetine kullanılabilecek bir video kart uygulaması
5- KAHOOT: Öğretmenlerin soru ve cevapları girerek hazırladıkları sınavları, öğrencileri ile bir kod yardımı ile sınıf içinde uygulamaya dönük bir araç
6- Diğer Web 2.0 araçları
7- KİZOA (profesyonel slayt gösterileri, kolajlar, animasyonlar ve videolar oluşturabilirsiniz )
8- ANİMOTO (Resimleri, video klipleri, müzikleri ve yazıları birleştirerek profesyonel düzeyde videolar hazırlamanızı sağlayan bir web uygulaması.)
9- PADLET ( sanal bir pano oluşturup istediğiniz bilgileri bu panoya yazabilirsiniz. )
10- ZEEMAPS ( Proje ortakları bulundukları konumları harita üzerinde işaretliyorlar )
11- TİKİ-TOKİ (Zaman Tüneli ve kronolojik takvim oluşturabileceğiniz bir araç )
12- PUBLİSHER (bülten, broşür, el ilanları, takvimler ve web siteleri oluşturmakta kullanılan bir uygulamadır. )
13- VOKİ (çevrimiçi olarak karakterler oluşturup, bu karakterlerin yazdığınız metinleri seslendirmesine imkan sunan bir uygulamadır.)
14- EMAZE ( video sunumları ve 3d sunumlar yapan web tabanlı bir araçtır. )
15- PREZİ (sunumunu daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek isteyenlerin yardımına koşan bir sunum hazırlama sitesidir.)
16- QUİZNETİC (quiz,anket,sınav ve çeşitli formlar oluşturabileceğiniz bir web2 aracı )