AKIL OYUNUNU SEÇ ÖNE GEÇ PROJE SAYFASI

Okulumuz Matematik ve Bilişim Öğretmeni Özge ŞEN okulumuzda birinci dönem için yürüteceği üç eTwinning projesinden ilki olan , kuruculuğunu Öğretmenimiz Özge ŞEN ve Şehit Mehmet Çetin İlkokulu Müdür Yardımcısı Cansu Yıldırım’nın üstlendiği ve Türkiye'den 10 okul ve Uluslararası 3 okulun katılımıyla yürütülecek olan eTwinning proje çalışmasına başlamıştır. Projenin ismi " AKIL OYUNUNU SEÇ ÖNE GEÇ " olup projede Öğretmenimizle beraber 5 gönüllü öğrencimiz de yer alacaktır. Proje Web 2.0 araçlarını başta olmak üzere teknolojinin sunduğu imkanları öğrenci ve öğretmen iş birliği ile kullanmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin güncel teknolojiyi yakalama, diğer okullardaki akranları ile paylaşımda bulunma ve çalışmalarını dijital ortamda sunma hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme, bunu yaparken de sosyal ortamda bilgisini paylaşabilme imkanına sahip olacaktır.

Projemiz ile amacımız 7-11 yaş grubundaki öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarını etkili bir öğrenme süreci ile tanıması, derslerde oyun temelli öğrenme etkinliklerinin artırılması, akıl ve zeka oyunları hakkında bilgi sahibi olunması ,bilgiyi paylaşmak ve farklı okullardan meslektaşlarımızı, öğrencileri ve eğitim ortamlarını tanımak ve işbirliği yapmaktır. Akıl ve Zeka Oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, sıradışı düşünme, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır. Bu nedenle AKIL OYUNUNU SEÇ ÖNE GEÇ) isimli Projemizi hayata geçiriyoruz. Projemizde hem öğreneceğim hem eğleneceğiz hem yarışacağız hem üreteceğiz.

Proje sonunda ise süreç boyunca ortaya konan ürünler sergilenecek, dijital sergi oluşturulacak ve projede yapılan bütün etkinlikler sergilenecektir.

Öğrencilerimize ve öğretmenimize proje çalışmasında başarılar diliyoruz...