SEN BEN BİZ DÜNYAYI DEĞİŞTİRİRİZ

PROJE ADI: SEN BEN BİZ DÜNYAYI DEĞİŞTİRİRİZ

PROJE KURUCULARI: ÜMMÜ DEMİR

SEVGİ BİLGİÇ

Projemiz israfın önlenmesi, çöp miktarının azaltılması ve kaynakları verimli kullanarak daha fazla atık oluşumunun önüne geçerek geri kazanım sağlanmasını kapsar. Geri dönüşebilen kağıt, karton, plastik, cam vb. maddelerin hem insan sağlığı hem de çevre kirliliği açısından doğaya destek çıkmayı, ülke ekonomisine katkı sağlamayı aynı zamanda öğrencilerin hem çevre koruma bilincini geliştirmek hem de üretkenliklerini arttırmayı, ürettikleri ürünü sergilemeyi amaçlar.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ

• Öğrencilerin geri dönüşüm konusundaki sorumluluklarının farkına varmasını sağlamak.

• Çocukların doğaya olan duyarlılığını arttırmak ve bilinçlendirmek.

• Öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek.

• Atık malzemeleri amacı dışında kullanarak yaratıcılığı geliştirmek.

• Çevrenin ve doğanın korunmasını sağlamak.

• Çevre bilincini geliştirmek ve çevre kirliliğinin önüne geçmek.

• Atık ürünle geri dönüşün yaygınlaştırılmasını sağlamak.

• Ekonomik tasarrufun önemini kavratmak.

Projemiz kapsamında bu hedefler doğrultusunda etkinlikler yaptık. Bu etkinlerden birkaçı şunlardır:

- Tema vakfı tarafından ‘’ Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm’’ konulu webinar.

- Geri dönüşüm neden gerekli? Sorusuyla öğrencilerin düşüncelerini zihin haritası yaparak öğrenme.

- ‘’Doğru At’’ etkinliğiyle geri dönüştürülmesi gereken malzemeleri doğru kutuya atmayı öğrenme

- Proje için şarkı yazmak.

- Geri dönüşüm malzemelerinden okul sergisi hazırlamak.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında yürütmeye başladığımız "Sen Ben Biz Dünyayı Değiştiririz "konu başlıklı uluslararası eTwinning projemiz eTwinning Kalite Etiketi aldı.

Öğrencilerimiz proje kapsamında web 2.0 araçlarını etkili bir şekilde kullanma fırsatı buldu.

Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.