YERYÜZÜNDE UMUTSUN SAĞLIKLI ÇOCUKSUN

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Betül Özen’in okulumuzda birinci dönem kurucu olarak yürüteceği eTwinning projesi olan ve Türkiye'den 10 ve Azerbaycan’dan 1 okulun katılımıyla yürütülecek olan eTwinning proje çalışmasına başlamıştır. Projenin ismi "YERYÜZÜNDE UMUTSUN, SAĞLIKLI ÇOCUKSUN" olup projede İngilizce öğretmenimizle beraber 5 gönüllü öğrencimiz de yer alacaktır.

Proje Web 2.0 araçlarını başta olmak üzere teknolojinin sunduğu imkanları öğrenci ve öğretmen iş birliği ile kullanmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin güncel teknolojiyi yakalama, diğer okullardaki akranları ile paylaşımda bulunma ve çalışmalarını dijital ortamda sunma hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme, bunu yaparken de kendilerini ifade etme, yaratıcılıklarını geliştirme, iş birliği içince çalışabilme ve sosyal ortamda bilgisini paylaşabilme imkanına sahip olacaktır.

YERYÜZÜNDE UMUTSUN SAĞLIKLI ÇOCUKSUN proje konumuz şuan dünyanın her yerinde insanlığın başa çıkmaya çalıştığı covid 19 salgınında uzunca bir süre evde kapalı kalan çocukları sağlıklı ve dengeli beslenme konularında bilinçlendirmek , sağlıklı yaşayabilmek için spor yapmanın önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve etraflarında ki insanları bu konularda bilgilendirmelerini sağlamaktır. Bu proje ile hem öğrencilerimizin hem de çevrelerindeki insanların sağlıklı yaşam için hem sağlıklı ve dengeli beslenme hem de sağlıklı yaşam için spor yapmalarının gerekli olduğunu kavratmaktır.

Proje sonunda ise süreç boyunca ortaya konan ürünler sergilenecek, dijital sergi oluşturulacak, ortaya çıkarılan ortak ürünler dijital veya yazılı kaynak olarak saklanacaktır. Projede görev alan öğrencilerimize ve öğretmenimize proje çalışmasında başarılar diliyoruz...

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında yürütmeye başladığımız "YERYÜZÜNDE UMUTSUN,SAĞLIKLI ÇOCUKSUN "konu başlıklı uluslararası eTwinning projemiz eTwinning Kalite Etiketi aldı.

Öğrencilerimiz proje kapsamında web 2.0 araçlarını etkili bir şekilde kullanma fırsatı buldu.

Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.